Лавандове диво.

05.07.2024

          Лавандові поля – це мальовничі пейзажі, які чарують своїми ніжними фіолетовими барвами. Вони вражають красою, ароматом, атмосферою спокою та гармонії. Також, варто не забувати, що це справжні скарбниці природи, що дарують людям не лише естетичну насолоду, але й цілющі властивості.

          Перші згадки про лаванду налічують понад 2 500 років. Вона відома своїми лікувальними властивостями і використовувалася ще стародавніми єгиптянами для бальзамування та ароматизації. У Стародавньому Римі лаванда використовувалася для ароматичних ванн і лікування різних хвороб. У середньовіччі її застосовували як засіб від комах і для ароматизації приміщень.

          Лаванда використовується у виробництві ефірних олій, косметики, парфумерії та лікарських засобів. Лавандова олія відома своїми заспокійливими властивостями і часто використовується в ароматерапії для зняття стресу та посилення сну.

          Лавандові поля приваблюють туристів з усього світу. Хоча Україна не може похизуватися такими масштабними лавандовими полями, як Прованс, проте й тут можна знайти мальовничі куточки, де ці запашні квіти ростуть у розкішному цвітінні. Тож ми зібрала добірку місць в Київській області та за її межами, де українці можуть помилуватися квітами лаванди.

          1. Lava Lavanda

          Відкрити сторінку Lava Lavanda

          Неймовірне місце, яке знаходиться у селі Небрат, має 2 поля – велике та маленьке з мальовничим озером. У відкритому доступі є купа різного реквізиту, а також велика гойдалка для створення цікавих фото. Для кращого відпочинку на території поля розташовані усі зручності: місця для перевдягання, вбиральня, стільці, крісла/мішки, ковдри та подушки. Також у Lava Lavanda можна купити саджанці, насіння та різну продукцію виготовлену з лаванди.

          2. Лавандове поле Конча-Заспа

          Відкрити сторінку Лавандове поле Конча-Заспа

          Лавандове поле Конча-Заспа – це найбільше приватне поле в Києві, що налічує 5000 кущів лаванди. Для гарних кадрів на полі присутній реквізит: букети лаванди, декоративні відерця, плетені капелюшки та кошики, гойдалка, плетені стільці. Відвідавши це місце, ви не тільки отримаєте гарні та оригінальні фото, а й можете знайти відпочинок до душі – відвідати майстер-клас, практики йоги, організувати пікнік. На згадку про поїздку ви можете купити такі цікаві товари, виготовлені з лаванди: сироп, варення, мед, саше, сіль для ванної, скраб для тіла і багато іншого.

          3. Лавандовий маєток

          Відкрити сторінку Лавандовий маєток

          Це чудове лавандове місце для фотосесій та прогулянок, знаходиться на відстані 22 км від столиці. З Києва до Лавандового маєтку можна доїхати громадським транспортом від станції метро «Лісова» до села Займище. Завдяки вдало вибраній локації на задньому плані фотографій не буде нічого зайвого, лише рідна українська природа. Із товарів на полі ви можете придбати лавандову олію, гідролат та букети лаванди.

          4. Lavender Stories

          Відкрити сторінку Lavender Stories

          Lavender Stories – це одна з перших та найближчих до Києва лавандових локацій. У цьому місці ви зможете створити яскраві кадри, а також організувати святкування дня народження, провести якийсь івент, дитяче свято, пікнік. У Lavender Stories ви маєте два варіанти оренди поля: оренда усього поля на годину та «lavender relax zone» (підходить як для фото на телефон, так і професійних зйомок). Різниця у форматах відвідування лише в тому, що при «lavender relax zone» паралельно з вами можуть бути інші люди. Під час перебування на полі ви можете використовувати запропонований реквізит, а також насолодитись домашнім лавандовим лимонадом.

          5. oLawander

          Відкрити сторінку oLawander

          Полунично-лавандовий екопарк знаходиться за 40 км від Києва у смт. Димер. На території парку можна провести фото та відеозйомку на лавандовому полі, організувати івент, насолодитись авторськими десертами та напоями. Завітавши до oLawander, ви можете придбати різні косметичні засоби з додаванням лаванди, лавандові букетики, каву та чай з лавандою, насіння лаванди, а також саджанці полуниці. У oLawander можна заздалегідь замовити свіжу полуницю або зібрати її власноруч прямо з грядок.

          Лавандові поля – це унікальні місця, де природа розмовляє мовою краси та аромату. Вони зачаровують своєю атмосферою і пропонують незабутні враження. Обирайте лавандове поле до душі та створюйте свої неповторні та оригінальні світлини.

Коментарі: 0
Увійдіть або Увійдіть, щоб залишити коментар.
Вверх